Palvelut

Terveydenhoitajan vastaanotto

Terveydenhoitaja Elina Lund ottaa potilaita vastaan Ulvilan apteekissa. Ajanvaraus ja kysymkset numerosta 040 7531 695. Klikkaamaalla alla olevaa Suomen Kotiterkkari -logoa saat lisätietoa palvelusta.

Terveydeksi!-lehti

Voit noutaa apteekista ilmaisen lehden tai lukea sen digilehtenä alla olevasta linkistä.

Reseptien uusiminen

Uusimme tarvittaessa reseptisi puolestasi. Avainasiakkaille palvelu on maksuton. Muille asiakkaille hinta: 2 €/resepti tai 4 €/kerta, jos samalla kerralla uusitaan useampi resepti.

Schengen-todistus

Apteekistamme voit saada Schengen-sopimuksen vaatiman todistuksen, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Lisätietoa Schengen-todistuksesta www.fimea.fi/apteekit/schengen-todistus

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa asiakkaamme lääkkeet jaetaan valmiiksi päiväannoksiksi kahdeksi viikoksi eteenpäin. Annospusseihin pakatut lääkkeet on helpompi muistaa etenkin silloin, kun käytössä on monia eri lääkkeitä.

Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhdessä lääkärin kanssa. Näin huomataan, jos eri aikoina eri oireisiin määrätyt lääkkeet eivät ole keskenään yhteensopivia tai jos jokin lääke voidaan tarpeettomana poistaa asiakkaan lääkityksestä kokonaan.

Annosjakelun ansiosta myös lääkehävikin määrä vähenee, kun lääkkeet hankitaan vain kahdeksi viikoksi kerrallaan. Näin asiakkaalle ei jää käyttämättömiä lääkkeitä, jos lääke ei jostain syystä sovellukaan hänelle ja se joudutaan vaihtamaan. Tästä koituu myös asiakkaalle säästöjä.

Lääkejätteiden palauttaminen

Käyttämättä jääneet, vanhentuneet tai pilaantuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Älä hävitä lääkkeitä tai elohopeakuumemittareita talousjätteen seassa, sillä ne vaativat erityiseen käsittelyn ongelmajätelaitoksella. Voit tuoda käytöstä poistetut lääkkeesi apteekkiin, jolloin me toimitamme ne edelleen tuhottavaksi. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei lääketurvallisuussyistä voi palauttaa myyntiin.

Nykyisin myymme vain elohopeattomia kuumemittareita, jotka voi hävittää tavallisen talousjätteen mukana.

Lajittele lääkejätteet näin:

  • Poista potilastietoja sisältävät tarrat ja ulkopakkaukset
  • Laita lääkkeet läpinäkyvään muovipussiin foliolevyissään ja ilman purkkeja. Tuo ne apteekkiin.
  • Erota muusta lääkejätteestä elohopeakuumemittarit ja jodia sisältävät lääkkeet (Betadine, Jodix, Iodosorb)
  • Laita ruiskut ja neulat suljettuun astiaan esim. lasipurkkiin

Apteekkimme ottaa vastaan vain yksityishenkilöiden toimittamia lääkejätteitä. Emme ota vastaan paristoja, kemikaaleja, kosmetiikkaa eikä ongelmajätteitä (liuottimia).